Afdeling Breda inclusief Rijen
CBF-keur
Acties om mee te doen
Tenzij je bang bent

Jacqueline Legierse heeft haar eerste dichtbundel "Tenzij je bang bent" uitgebracht. Deze bundel omvat ervaringen met kanker vanaf 1987 tot nu toe.
Op 15 maart 2015 is aan haar het eerste exemplaar overhandigd door de dichter Ben Verschuren.

Er zijn 250 exemplaren vervaardigd en de opbrengst komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding.

De prijs van de bundel is € 10,-- (exclusief verzendkosten).
Bestellingen via email: ja.legierse@ziggo.nl

 

Stichting Haarwensen

KWF Afdeling Breda heeft gezorgd voor een haardonor t.b.v. de Stichting Haarwensen. Daarop kregen wij onderstaande reactie van de stichting.

Misschien heeft u ook wel familie of kennissen die bereid zijn om haar te doneren om kinderen met kanker aan een pruik te helpen. Voor verdere informatie kunt u de website van de stichting raadplegen.

Beste Adrienne,

Wij hebben het haar van Mieke Mertens ontvangen. Er zal een bedankbrief naar haar worden gestuurd.

Er wordt een pruik van gemaakt voor een kind dat om medische redenen, vaak een chemokuur, het eigen haar verliest. De pruik wordt opgenomen in de pruikencollectie van Haarwensen. Zodra de eerste haren van het kindje beginnen uit te vallen, maken zij een afspraak. De pruik wordt dan aangemeten en naar de wens van het kind geknipt. Zo hoeven zij geen dag zonder haar over straat.

Het is door haardonoren zoals Mieke, die haar afgeven ten behoeve van deze kinderen in een moeilijke periode, dat de Stichting Haarwensen kinderen kan helpen. Zonder het haar zou het financieel niet meer haalbaar zijn en zouden we die hulp niet kunnen geven. Ook namens die kinderen, heel hartelijk bedankt. U weet hoe belangrijk zoiets voor een kind kan zijn.

Helaas kunnen wij het eindresultaat van de uiteindelijke pruik niet laten zien, want voor één pruik zijn meerdere staarten nodig. Wij sorteren haar op kleur en gewicht en hiervan wordt dan een pruik gemaakt. Achteraf is hierdoor niet meer te zien waar uw haar in verwerkt is. We hopen dat u dit begrijpt.

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Volg ons dan op Twitter (@Haarwensen) of vind ons leuk op Facebook!

 

Met vriendelijke groet,Linsey Bakker
Industrieweg 15
3641 RK Mijdrecht
0297-745300

www.haarwensen.nl

Stichting Haarwensen

terug
home


kwf kankerbestrijding, afdeling breda | 02-06-2021
KWF Banner